Chleb wiejski – chleb z mąk mieszanych na bazie zakwasu żytniego.
Skład: Mąka żytnia typ 720, mąka pszenna typ 500, mąka orkiszowa typ 630, zakwas żytni, otręby żytnie, sól, woda.
Pieczywo jest pakowane w opakowania zapewniające 4-dniową swieżość i termin przydatności do spożycia.
Pieczywo wypiekamy i wysyłamy od poniedziałku do czwartku (oraz w piątki w przypadku dostaw lokalnych).
Wybierając dostawę kurierem wypiek i wysyłka nastąpi kolejnego dnia wieczorem, a więc drugiego dnia po złożeniu zamówienia otrzymacie świeże pieczywo. W przypadku wysyłki kurier jest opcją zalecaną.
Wybierając lokalną dostawę na terenie Poznania i okolicznych gmin (Dopiewo, Tarnowo Podgórne, Rokietnica, Komorniki, Luboń, Puszczykowo) świeże pieczywo trafi do Was do południa we wtorek (zamówienie złożone do godz. 7:00 w poniedziałek) lub czwartek (zamówienie złożone do godz. 7:00 w środę). Dowozimy również w środy do Swarzędza (zamówienie do 7:00 we wtorek)
Wybierając odbiór osobisty wypiek nastąpi następnego dnia od złożenia zamówienia i odbiór będzie możliwy w godzinach 18:30-20:30 (wypiekamy od niedzieli do czwartku)
Producent jest członkiem sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska