Makaron Kukurydziany Wstążka Karbowana Reginette Bezglutenowy BIO 250 g Fabijańscy
Makaron kukurydziany jest bogata w błonnik i witaminy B, E oraz A. Zawiera składniki mineralne, takie jak żelazo, potas, fosfor i magnez. Mąka kukurydziana z której otrzymuje się makaron zawiera więcej błonnika niż mąka pszenna, nie zakwasza tak bardzo organizmu a tym samym pomaga zachować równowagę kwasowo-zasadową. Makaron ten ma wyjątkowy smak i piękny, złocisty kolor. Polecany jest osobom, które stosują diety niskobiałkową oraz cierpiącym na choroby nerek lub wątroby.
Makaron kukurydziany może być spożywany przez osoby wykluczające ze swojej diety gluten, ponieważ nie zawiera on tego alergenu. Wysoka zawartość błonnik sprawia, że idealnie sprawdza się w dietach redukcyjnych.
Ekologiczna mąka z certyfikowanych upraw oraz naturalna woda źródlana, krystalicznie czysta, ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 ml lat.
Wartość odżywcza w 100 g Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal Tłuszcz: 2,9 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g Węglowodany: 76 g w tym cukry: 0,8 g Błonnik: 2,4 g Białko: 7 g Sól: <0,01 g
Zalecane warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj Producenta: Polska Certyfikat: BIO, Bezglutenowy