Darmowa dostawa na terenie Poznania i okolic już od 50zł / Darmowa wysyłka kurierem już od 100zł

Szukaj

Miód z pomarańczą i cynamonem 350g

25.00 zł

Czas dostawy: 1 dzień

Kremowy miód wielokwiatowy z liofiliowaną pomarańczą ze skórką i cynamonem cejlońskim

Połączenie daje możliwość korzystania z dobrodziejstw miodu wielokwiatowego oraz świeżych pomarańczy ze skórką, bowiem owoce poddane liofilizacji zachowują swoje wszystkie właściwości smakowe i odżywcze.
Miód z pomarańczą i cynamonem jest nie tylko zdrowy ale również pyszny. Wielokwiatowa słodycz przełamana smakiem pomarańczy i aromatem cynamonu. Zestawienie tych smaków przywołuje na myśl świąteczne ciepło Sprawdzi się w świątecznych wypiekach, ale również w kojacej herbacie po zaganianym dniu oraz jako dodatek do grzanego wina,  pyszny z jogurtem i ulubionymi płatkami oraz orzechami

Miód wielokwiatowy ma bardzo korzystne właściwości zdrowotne:

  • stosowany w leczeniu chorób alergicznych dróg oddechowych
  • wzmacnia serce i naczynia krwionośne
  • wspomaga leczenie chorób wątroby i woreczka żółciowego
  • ma działanie bakteriobójcze
  • zapobiega problemom z żołądkiem i jelitami
  • jest cennym źródłem energii dla osób osłabionych, zarówno fizycznie, jak i psychicznie.

Liofilizowana pomarańcza ze skórką:

  • bogata w witaminę C, beta karoten i witaminy z grupy B, w tym kwas foliowy
  • obfituje w błonnik
  • jest doskonałym źródłem związków polifenolowych, zarówno kwasów fenolowych, jak i flawonoidów
  • zawiera bardzo dużo potasu, przy niskiej zawartości sodu, dzięki czemu zmniejszają ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego i udaru mózgu
  • skórka pomarańczy zawiera dużą ilość hesperydyny, która pomaga w regulacji ilości lipidów
  • skórka pomarańczy zawiera pektynę, która jako naturalny błonnik chroni nas przed chorobami żołądka
  • skórka pomarańczowa dostarcza naszemu organizmowi wiele dobroczynnych bakterii, dzięki którym możemy w łatwy sposób zadbać o regulację flory bakteryjnej

Cynamon cejloński:

  • jedna z najpopularniejszych i najstarsza przyprawa świata, jej najcenniejsza odmiana pochodzi z Cejlonu
  • działa przeciwdrobnoustrojowo i przeciwpasożytniczo
  • obniża poziom glukozy we krwi oraz poziom cholesterolu w surowicy
  • ma właściwości przeciwutleniające i wychwytywania wolnych rodników
  • praktycznie nie zawiera kumaryny (substancja szkodliwa dla watroby w nadmiernych ilościach) tak, jak zwykły cynamon chiński.

Producent jest członkiem sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska

Mogą Cię również zainteresować:

Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów