Kremowy miód wielokwiatowy z liofiliowaną cytryną.
Połączenie dobrze każdemu znane miodu z cytryną. Cytryna ze skórką poddana liofilizacji zachowuje swoje wszystkie właściwości. Miód z cytryną jest nie tylko zdrowy ale również pyszny. Wielokwiatowa słodycz przełamana jest kwaskowym smakiem cytryny. Idealy do herbaty, lemoniady, deserów.
Miód wielokwiatowy ma bardzo korzystne właściwości zdrowotne:
stosowany w leczeniu chorób alergicznych dróg oddechowych
wzmacnia serce i naczynia krwionośne
wspomaga leczenie chorób wątroby i woreczka żółciowego
ma działanie bakteriobójcze
zapobiega problemom z żołądkiem i jelitami
jest cennym źródłem energii dla osób osłabionych, zarówno fizycznie, jak i psychicznie
Liofilizowana cytryna:
dostarcza witaminy C, E, witaminy z grupy B, beta karoten, sód i potas
stanowi źródło polifenoli-rutyny, kwercytyny, które są silnymi przeciwutleniaczami
wspiera odporność organizmu oraz leczenie infekcji dzięki zawartości wit. C oraz rutyny, które uszczelniaja naczynia krwionośne, zapobiegając wnikaniu drobnoustrojów chorobowych
wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn wzmagajac perystaltyke jelit, odkwasza i pobudza przemiane materii
działa oczyszczająco na wątrobę, wspomaga trawienie, pomaga zniwelować zgagę
Producent jest członkiem sieci Dziedzictwa Kulinarnego Wielkopolska